Menu
MENU

Undulatbur og utstyr til bur

Når du skal kjøpe et fuglebur til undulaten er det viktig å legge litt ektra omtanke i å finne det riktige buret. Undulaten bør ha størst mulig plass og gi mulighet for å fly mellom sittepinnene. Små runde bur er derfor ikke egnet for undulat.

Fuglen bør også ut helst hver eneste dag og få mye flytid utenfor buret, men i en hektisk hverdag er det ikke alltid så lett å få tid til alt man burde. Det er derfor veldig viktig at størrelsen på buret skal kunne være et fullverdig hjem og tilby god aktivitet og plass.

Buret bør plasseres på et godt og stødig underlag, helst inntil en vegg og utenfor rekkevidde for eventuelle små barn, hunder og katter. Buret bør stå lyst, men ikke slik at fuglen kan bli overopphetet av direkte sol eller andre varmekilder. Trekk fra åpne vinduer og dører er også svært skadelig. Plassering rett ved tven, i kjøkken med steke-os, damp og bruk av teflonprodukter, passiv røkning o.l. kan være helseskadelig for fuglen. Holdes fuglen som tamt familiemedlem bør den få en sentral plassering i huset hvor den får følge med på det som skjer og kommunisere med familien.

Tamme og tillitsfulle fugler bør gis anledning til å fly løs i rommet, helst hver dag. Du bør alltid være til stede og ha kontroll over situasjonen. Vanlige farer er åpne vinduer, andre husdyr, giftige planter, biting på ledninger, åpne flammer, fulle oppvaskkummer og ubetenksomme småbarn. Fugler kan også falle ned bak tunge skap eller krype inn i de underligste smutthull. 


På varme, vindfrie sommerdager kan buret godt flyttes utendørs, for eksempel på terrassen. Fuglen må alltid ha mulighet til selv å søke skygge, fest håndkle eller lignende over deler av buret. Du må også sikre buret mot katter, hunder og ikke minst rovfugler som for eksempel skjærer.

Fannt 22 vare(r)
per side
Desc
Fannt 22 vare(r)
per side
Desc