Menu
MENU
Swipe to the left

mai 2019

​Hund som ikke liker å bade?

By Maja 5 months ago 2543 Views No comments

Når det er sommertider og fryktelig varmt er det alltid gull verdt å kunne få hunden til å kjøle seg ned med et bad. Ikke bare kan svømming for hunden være nedkjølende, men svømming og vann-lek en utmerket muskel og kondisjonstrening.

Men alle hunder er ikke like store badenymfer som andre. Noen hunder kan man nesten tro er født til å elske vann og å svømme, mens andre har en mer tvilende innstilling til det å bli våt. En viss faktor som spiller inn skyldes det at den del hunder faktisk er avlet for å arbeide i vann, men du kan faktisk lære hunden din å ha en mer positiv innstilling til vann.

Med hundetrening er ingenting umulig, men ting tar tid. Dette er blogginnlegget for de som kanskje skulle ønske de hadde en badeglad hund, og ønsker å lære mer om hvordan man kan trene hunden din til å like vann mer.hund som vasser i vannet


Det å få hunden til å kjøle seg ned, behøver ikke alltid være et fullt bad. Hunden trenger ikke nødvendigvis å gå så langt ut at den faktisk må svømme, ofte er vassing opp til brystet og vann opp til under magen nok til at den får kjølt seg ned.

For å avkjøle en hund er det disse stedene på kroppen som hjelper å for holde temperaturen nede på en hund. Derfor er det svært mange hunder som kan trenes til å i hvert fall vasse litt i vannet.Har du en hund som ikke er særlig glad i vann? her er noen tips:

-Start i det små, ikke tving hunden i vannet. Det som er viktig at man ikke skal tvinge eller stresse hunden i vannet. Dette skaper bare negative assosiasjoner.

-Når du skal venne hunden til vann, er badeplassen viktig å tenke på. Et sted med glatte steiner og der vannet blir umiddelbart dypt er ikke ideelle start plassen. En grunn strand med stabil bunn er ett fint sted å starte treningen. Der kan hunden selv bestemme tempo med hvor lang den vil gå og kan gå ut og inn av vannet enkelt.

hund som apporterer hundeleke i vannet

-Hvis hunden din er veldig glad i leker, start med å kanskje kast ballen eller leken ytterst i vannkanten. En flyte-leke som dupper i vannet og som er lett å gripe er ideelt til denne typen trening. Eller lek bare med hunden nærme vannkanten. Da kan hunden kjenne på det at en pote eller to blir bløt ikke er så farlig. I beste fall glemmer hunden snart at vannet er ubehagelig og fokuserer i stedet på det positive. Hvis man tar dette sakte steg for steg kan man tilslutt kaste leken i vannet og hunden syns kanskje tilslutt at det er gøy å apportere leken i vannet.
-Har du en hund som liker godbiter bedre enn leker? Da har man ulike hundegobiter som flyter. Man kan da kaste en håndfull godbiter i vannet og hunden kan vasse og spasere rundt i vannet å kose seg.

-Når hunden ser ut til å godta å vasse rundt i vannet kan du prøve å kaste flyteleken eller godbitene lenger ut og se om hunden tørr å teste ut ett par svømmetak. Husk at den må få lære seg at vann er bare knyttet til positive opplevelser, fylt med masse leking, eller masse godbiter. Før man pusher det lengre. Ha heller en trygg hund som er kjempe trygg på å vasse før man begynner å utfordre den mer.

-Har du mulighet til å følge med hunden i vannet blir du en stor trygghet for din hund.Flere hunder tørr mer når du også vasser eller bader litt i vannet. Hvis du viser at det ikke er farlig tørr kanskje hunden å kjenne på vannet og. Å bade sammen kan være noe morsomt for begge parter på stekende varme sommerdager.

-Et annet bra knep er å la den noe skeptiske hunden være i vannet sammen med en annen hund som elsker å bade. Da pleier det ikke å ta lang tid innen den skeptiske prøver det kompisen gjør.


hund som svømmer sett undenifra

-For å hjelpe hunden å forstå at den faktisk flyter når den svømmer, kan du la den også ha på en flytevest i begynnelsen. De første gangene hunden svømmer pleier de å sprute ganske mye siden de ofte hever forbeina over vannoverflaten når de svømmer. Hunden kan se litt panisk ut, men når den forstår at den faktisk flyter pleier det å roe seg. Da pleier også teknikken på svømmingen å forbedre seg og den lærer seg at det er lettere å svømme med forbeina under vannoverflaten.Lykke til med badetreningen! Håper noe av dette var til hjelp. Og husk bading skal være noe morsomt og positivt for hunden!

Marsvinets kosthold

By Karine 6 months ago 834 Views No comments

HØY

marsvin som spiser høy

Godt og friskt høy er det aller viktigste du kan gi marsvinet. Det skal utgjøre 80% av kosten og de må ha fri tilgang. De må ikke få så mye annen mat at de ikke spiser høy. Ved å tygge på høy sliper de tennene og fordøyelsen holdes i gang. Høyet skal lukte friskt og være fritt for støv.

Det kan være lurt å legge inn en god håndfull (eller flere, avhengig av hvor mange marsvin du har) flere ganger om dagen for å unngå svinn.

De liker nemlig å dra høyet utover. Lete etter de beste stråene og sove i det.

De skal ikke ha høyhekk på veggen, det er ikke naturlig for dem å spise med hodet oppover.C-VITAMIN, GRØNNSAKER OG GRESS

nakenmarsvin som spiser persille

Marsvin kan ikke produsere C-vitamin selv og må få dette via maten. Ellers kan de bli utvikle skjørbuk, som er en mangelsykdom.

Et voksent marsvintrenger ca 10-30 mg/kg C-vitamin pr dag. Syke og drektige trenger minst 30mg.

Det anbefales ikke å gi C-vitamin i vannet. Dette forringes etter kort tid kan gjøre vannet surt og føre til at de drikker mindre. Det kan likevel være lurt å ha C-vitamin tilskudd tilgjengelig da syke og drektige dyr som nevnt trenger litt ekstra.

De kan få C-vitamin gjennom C-vitaminrike grønnsaker. Et bra utgangspunkt kan være 50 gram grønnsaker pr marsvin pr dag.

Grønnsaker med mye C-vitamin de spise kan være kål, paprika, fennikel og blomkål. Dette kan de få hver dag.

Brokkoli, grønnkål og persille innholder også mye C-vitamin. Men bør gis I begrenset mengde da de også inneholder en del kalsium. Noe som kan gi urinstein.

Gulrot bør gis i små mengder da det inneholder mye sukker og kan være fetende. Det samme gjelder for frukt. Epler kan gi sopp i munnen.

Agurk og salat har lite næringsverdi og bør kun gis som godbit.

Så lenge det er grønt og fint ute er gress og løvetann en fin kilde til C-vitamin og de trenger ikke grønnsaker så lenge de får gress. De kan gjerne få en god håndfull gress flere ganger om dagen. Pass på at gresset er usprøytet og rent.

Ettersom de er gangere vokser tennene hele tiden. Friske greiner av selje, bjørk, rogn ol er fine å gnage på. Pass på at greinene er usprøytet.PELLETS

marsvin som vil ut å kose

Marsvin har lett for å legge på seg og trenger ikke så mye pellets. Men samtidig er det også en kilde til C-vitamin.

Ca 20 gram pr dyr pr dag. For eksempel fra Beaphar Nature eller Oxbow marsvinpellets.

De skal alltid ha tilgang til friskt vann.MARSVIN SKAL IKKE SPISE

Poteter, alle former for løk, rabarbra, avokado, tomatblader og stilk dette kan være giftig for dem.

De skal heller ikke ha mineralstein eller saltstein. Det kan gi urinstein.

Ellers skal de ikke ha mat som er beregnet på mennesker som brød, knekkebrød osv.